צ’קים חוזרים יכולים להוות מקור עיקרי לתסכול כלכלי לעסקים, הן עבור המנפיקים אותם והן עבור אלו שמקבלים אותם. הסיבה לכך היא שצ’ק חוזר עלול להוביל להשלכות כספיות חמורות עבור כל הצדדים המעורבים. עם אמצעי המניעה הנכונים והבנה ברורה של ההשלכות של צ’קים חוזרים, עסקים יכולים להגן על עצמם מפני ההפסדים הכספיים הפוטנציאליים והמבוכה הנלווים לסוגים אלה של צ’קים.
מהו צ’ק חוזר?
צ’ק חוזר, המכונה גם צ’ק מוחזר או לא מכובד, הוא צ’ק שאינו מכובד על ידי הבנק. זה יכול לקרות אם הצ’ק נמשך על כספים לא מספיקים, חשבון סגור או זיוף. כאשר צ’ק קופץ, מקבל השיק הודעה על כך שהצ’ק לא התקבל והבנק יחזיר את הצ’ק למנפיק.
הסיבה הנפוצה ביותר לצ’ק חוזר היא חוסר כספים. המשמעות היא שלמוציא הצ’ק אין מספיק כסף בחשבונו לכיסוי עלות הצ’ק. חשוב לציין כי גם אם למנפיק יש מספיק כספים בחשבונו בזמן כתיבת הצ’ק, ייתכן שהכספים לא יהיו זמינים בעת הצגת השיק לפירעון.
הבעיה עם שיקים חוזרים היא היקפית: בטווח הקצר, מי שנתן את השיק נפגע מול הבנק. בטווח הארוך, זה עלול לגרום אצלו להורדת דירוג האשראי. בצד של בעלי עסקים, שיקים חוזרים הם כמובן מגבלה משמעותית שעלולה למנוע מהם לעמוד בתזרים המזומנים וההכנסות שאותו העמידו לעצמם.
הלוואה פרטית הלוואה עסקית
אני מאשר , שקראתי ומסכים לתנאי השימוש והפרטיות
וכי הפרטים שמסרתי ישמשו לקבלת פניות, הצעות שיווקיות מאיתנו או מצדדים שלישיים
מסכימ/ה לקבלת תוכן, דברי פרסומת או עדכונים מהחברה באמצעות דוא"ל, SMS או טלפון
בשעות הקרובות יחזור אלייך נציג אשר יסייע לך לקבל עד 10 הצעות משתלמות להלוואה.
אני מאשר, שקראתי ומסכים לתנאי השימוש והפרטיות
וכי הפרטים שמסרתי ישמשו לקבלת פניות, הצעות שיווקיות מאיתנו או מצדדים שלישיים
מסכימ/ה לקבלת תוכן, דברי פרסומת או עדכונים מהחברה באמצעות דוא"ל, SMS או טלפון
לעסק קיים
לעסק חדש
רכישת נכס לעסק
הלוואה כנגד נכס
הלוואה משלימה להון עצמי
הלוואת בלון
אחר
לימודים
סגירת חובות
איחוד הלוואות
רכישת רכב
שיפוץ בית
הלוואה כנגד נכס
הלוואה משלימה להון עצמי
הלוואת בלון
אחר
פרטייך שמורים, סוכן ביטוח מורשה יעשה שימוש בפרטים לבדיקת ביטוחים באתר הר הביטוח בלבד.
לאיחוד הלוואות ותסייע לך בהמשך בדיקת זכאות וקבלת מידע נוסף.
למה צ’קים חוזרים?
ישנן מספר סיבות מדוע צ’ק עשוי לחזור והנפוצות ביותר הם חוסר כספים, חשבון סגור או זיוף. כספים לא מספקים מתרחשים כאשר למנפיק אין מספיק כסף בחשבונו כדי לכסות את עלות ההמחאה. חשבון סגור מתרחש כאשר חשבון המנפיק אינו פעיל יותר ואינו יכול לשמש עוד לביצוע תשלומים. זיוף מתרחש כאשר מישהו יוצר צ’ק מזויף ומנסה להגדיר אותו כמקורי.
סיבה נפוצה נוספת לבדיקה חוזרת היא שגיאת הקלדה או שגיאה טכנית. זה יכול להתרחש אם הצ’ק נכתב בצורה שגויה. לדוגמה, אם התאריך או הסכום אינם נכונים, ייתכן שהבנק לא יקבל את הצ’ק והוא יוחזר.
מהן ההשלכות של צ’ק חוזר?
ההשלכות של צ’ק חוזר עלולות להיות חמורות הן עבור המנפיק והן עבור המקבל. עבור המנפיק, הבנק עשוי לגבות עמלה עבור הצ’ק ואף יכול לסגור את חשבונו. בנוסף, המנפיק עשוי להיות כפוף לתביעה משפטית וייתכן שיידרש לשלם קנס או להגיש כתב אישום פלילי.
עבור עסקים ובעת גביית שיקים חוזרים, אובדן הכסף הוא התוצאה הברורה ביותר. בנוסף, ייתכן שהם יצטרכו לשלם עמלה עבור הצ’ק שחזר וייתכן שיצטרכו לנקוט בצעדים משפטיים נגד המנפיק. במקרים מסוימים, ייתכן שהנמען יצטרך לשלם גם ריבית על סכום השיק.
עם זאת, יש את האפשרות של קניית צ’קים חוזרים לצרכי ניכיון. במקרים כאלה, מקבלים תמורת צ’קים תגמול מיידי. בתמורה, משלמים לחברה חיצונית שמוכנה לקבל את השיק למרות שהוא חוזר. החברה יוצרת קשר עם בעל השיקים ודואגת לגבייה. מצד שני, שירותי ניכיון של צ’קים חוזרים אינם רלוונטיים אם מדובר על היסב לא תקין – כי זו בעיה טכנית שצריך לפתור מול הבנק.
כיצד להימנע מהוצאת צ’ק חוזר
הדרך הטובה ביותר להימנע מהנפקת צ’ק חוזר היא לוודא שתמיד יש לך מספיק כסף בחשבונך כדי לכסות כל צ’ק שאתה כותב. משמעות הדבר היא שעליך לעקוב מקרוב אחר היתרה שלך ולוודא שתמיד יש לך מספיק כסף כדי לכסות את כל הצ’קים שאתה כותב. באותה הזדמנות, בודקים מה התוקף של צ’ק וכמה זמן עוד אפשר להשתמש בו.
בנוסף, כדאי גם להקפיד לא לרשום צ’קים על סכומים גדולים מדי. הסיבה לכך היא שקל לרשום צ’ק על סכום שגדול מהסכום בחשבונך. כדי להימנע מכך, תמיד כדאי לוודא שהצ’ק הוא על סכום שתוכלו לכסות בקלות.
לבסוף, תמיד כדאי לבדוק שוב את המידע על הצ’ק לפני שאתם כותבים אותו. זה כולל את התאריך, שם הנמען וסכום ההמחאה. זה יעזור להבטיח שהצ’ק כתוב נכון ושהוא יתקבל בבנק.
כיצד להגן על העסק שלך מפני חובות שלא שולמו?
בצד של מושך השיק, חובות שלא שולמו יכולים להוות מקור עיקרי לתסכול כלכלי עבור עסקים. כדי להגן על העסק שלך מפני חובות שלא שולמו, עליך תמיד לדרוש תשלום מלא לפני מתן מוצר או שירות. זה יעזור להבטיח שתמיד תקבל את הכסף המגיע לך.
בנוסף, כדאי גם לנהל רישום יסודי של סוגי שיקים המתקבלים. זה יעזור לך לעקוב אחר כל התשלומים שעומדים על הפרק ויקל על נקיטת צעדים משפטיים במידת הצורך. בזמן אמת, צריך להדריך את העובדים איך לזהות מצבים שבהם היסב אינו תקין ולמי לפנות.
כדאי גם לשקול הקמת תוכנית תשלומים ללקוחות שאינם יכולים לשלם את מלוא התשלום. זה יעזור להבטיח שתקבל את הכסף המגיע לך וייתן ללקוחות הזדמנות לשלם את חובותיהם בצורה יותר ניתנת לניהול.
מה לעשות אם הנפקת צ’ק חוזר?
אם הנפקת צ’ק חוזר, הדבר הראשון שעליך לעשות הוא ליצור קשר עם מקבל ההמחאה ולהתנצל. כמו כן, עליך להציע לספק אמצעי תשלום אחר בהקדם האפשרי.
בנוסף, עליך להקפיד לכסות את כל העמלות שהנמען יחויב עבור הצ’ק שחזר. זה יעזור להבטיח שהנמען לא יסבול מהפסדים כספיים עקב הצ’ק שחזר.
כמו כן, עליך להקפיד לבדוק את יתרת החשבון שלך לפני כתיבת המחאות נוספות. זה יעזור להבטיח שתמיד יש לך מספיק כסף בחשבונך כדי לכסות את כל המחאות שאתה כותב.
לגזור ולשמור: כל מה שצריך לדעת על צ’קים חוזרים
צ’קים חוזרים יכולים להיות מקור עיקרי לתסכול פיננסי עבור עסקים. כדי להגן על העסק שלך מפני צ’קים חוזרים, חשוב להבין את ההשלכות של צ’ק חוזר ולנקוט את הצעדים הנדרשים כדי להימנע מהוצאתם. זה כולל מעקב צמוד אחר יתרת החשבון שלך ולוודא שתמיד יש לך מספיק כסף בחשבונך כדי לכסות את כל המחאות שאתה כותב.
בנוסף, כדאי גם להקפיד לבדוק שוב את המידע על השיק לפני כתיבתו ולדרוש תמיד תשלום מלא לפני מתן מוצר או שירות. על ידי ביצוע טיפים אלה, עסקים יכולים להגן על עצמם מפני הפסדים כספיים פוטנציאליים ומבוכה שמגיעים עם צ’קים חוזרים.