בהקמת הקרן להלוואות בערבות המדינה נקבע כי תקרת הריבית תהיה פריים פלוס 3.5%. נכון לאוקטובר 2023 ריבית הפריים היא 6.25%, לכן תקרת הריבית להלוואה כזו עומד על 9.75%. עם זאת, הממוצע של הריביות נמוך יותר והוא בכל מקרה נקבע על פי סטנדרטים שאחידים בקרב כל מגישי הבקשות.
הלוואה פרטית הלוואה עסקית
אני מאשר , שקראתי ומסכים לתנאי השימוש והפרטיות
וכי הפרטים שמסרתי ישמשו לקבלת פניות, הצעות שיווקיות מאיתנו או מצדדים שלישיים
מסכימ/ה לקבלת תוכן, דברי פרסומת או עדכונים מהחברה באמצעות דוא"ל, SMS או טלפון
בשעות הקרובות יחזור אלייך נציג אשר יסייע לך לקבל עד 10 הצעות משתלמות להלוואה.
אני מאשר, שקראתי ומסכים לתנאי השימוש והפרטיות
וכי הפרטים שמסרתי ישמשו לקבלת פניות, הצעות שיווקיות מאיתנו או מצדדים שלישיים
מסכימ/ה לקבלת תוכן, דברי פרסומת או עדכונים מהחברה באמצעות דוא"ל, SMS או טלפון
לעסק קיים
לעסק חדש
רכישת נכס לעסק
הלוואה כנגד נכס
הלוואה משלימה להון עצמי
הלוואת בלון
אחר
לימודים
סגירת חובות
איחוד הלוואות
רכישת רכב
שיפוץ בית
הלוואה כנגד נכס
הלוואה משלימה להון עצמי
הלוואת בלון
אחר
פרטייך שמורים, סוכן ביטוח מורשה יעשה שימוש בפרטים לבדיקת ביטוחים באתר הר הביטוח בלבד.
לאיחוד הלוואות ותסייע לך בהמשך בדיקת זכאות וקבלת מידע נוסף.
מהי הלוואה בערבות המדינה ריבית ואיך קובעים אותה?
תפקידה של הממשלה בסיוע לעסקים קטנים ובינוניים גדל יותר ויותר. כדי לטפח רוח יזמית בריאה ולשמור על האינטרסים של מפעלים אלו, הקים משרד האוצר קרן מיוחדת המותאמת לעסקים קטנים ובינוניים. בנוסף, הקרן להלוואות בערבות המדינה כפופה לתקנות שונות, ביניהן זו שקובעת מהי ריבית המקסימום שאותה מותר לגבות.
מהו המקסימום על הלוואה בערבות המדינה ריבית?
אחת ההחלטות המרכזיות הנובעות מהקמת זה היא הנהגת תקרת ריבית על הלוואות שמקורן בקרן זו בערבות מדינה. המטרה פשוטה: להגן על הלווים מפני ריביות מוגזמות, להגביר תחרות בין מוסדות ההלוואות ובסופו של דבר להבטיח מתן הלוואות בריבית ניתנת לניהול. החל מאוקטובר 2023, תקרה זו הוגדרה כריבית הפריים בתוספת 3.5%. כאשר ריבית הפריים הנוכחית עומדת על 6.25%, הריבית המקסימלית שהלוואות אלו יכולות לשאת עומדת על 9.75%.
ממי אפשר לקבל הלוואה בערבות המדינה בריבית טובה?
רכישת הלוואה אינה פשוטה כמו יצירת קשר עם הקרן. המערכת בנויה כך שעסקים צריכים לשתף פעולה עם בנק מלווה. כיום ישנם ארבעה בנקים שקיבלו את האחריות לאפשר הלוואות אלה בערבות מדינה: בנק אוצר החייל/הבינלאומי, בנק לאומי, בנק מזרחי טפחות ובנק מרכנתיל דיסקונט. העצה כאן היא לבדוק הצעות מכל הבנקים הללו, שכן פעולה זו עשויה להוביל לתנאים נוחים יותר באמצעות משא ומתן.
מה ההבדל בין הריביות בקרן להלוואות בערבות המדינה לבין הלוואות רגילות לעסקים?
מעניין לציין שלאור ההתפתחויות הללו, כמה בנקים השיקו קרנות סיוע משלהם המיועדות לעסקים קטנים ובינוניים. למרות שלקרנות ביוזמת הבנק הללו יש לעתים קרובות שיעורי ריבית תחרותיים, ברוב התרחישים, הקרן בערבות המדינה מציעה שיעור נוח יותר.
מה ההבדל בין מסלולי הלוואות בערבות המדינה בריבית?
הקרן בערבות המדינה אינה מציעה פתרון אחד שמתאים לכולם, אלא מציגה שלושה מסלולי הלוואות עיקריים. כל מסלול מתוכנן מתוך מחשבה על יעדים ספציפיים:
- ממסד עסקי: במסגרת תכנית זו, יזם יכול להבטיח עד 500,000 ₪ לתקופת כהונה הנמשכת עד חמש שנים. הם יכולים גם ליהנות מתקופת חסד של שישה חודשים. עם זאת, ישנה דרישה לספק בטחונות, שהם בדרך כלל כ-25% מסכום ההלוואה.
- השקעות עסקיות: מטרתן לסייע להתרחבות עסקית. בהתאם למחזור השנתי של החברה, הם יכולים להבטיח סכום קבוע של 500,000 ₪ או עד 8% מהמחזור שלהם.
- הון נזיל: מסלול זה מפתה במיוחד עבור עסקים הדורשים הון נזיל. הריבית כאן היא מוקד עיקרי, המבטיח שההלוואה תישאר משתלמת, מה שמאפשר לעסקים לנהל את תזרים המזומנים שלהם ביעילות, במיוחד בתקופות פיננסיות מאתגרות.
בנוסף למסלולים העיקריים הללו, יש הוראה מיוחדת לעסקים המתמודדים עם משברים. הוראה זו מאפשרת להם לגשת להלוואות בתהליך אישור מזורז ובערבות מדינה גבוהה יותר.
מה המשמעות של ריבית בהלוואות בערבות המדינה?
הריבית משחקת תפקיד מרכזי. הם קובעים כמה משלם הלווה עבור הפריבילגיה ללוות כסף וכמה מרוויח מלווה עבור הלוואות של כספו. כאשר הדיון מתפנה להלוואות בערבות המדינה, במיוחד בישראל, הדברים יכולים להיות קצת יותר ספציפיים. הלוואה בערבות המדינה היא, בעצם, הבטחה של הממשלה לגבות הלוואה. משמעות הדבר היא שאם הלווה לא יצליח או לא יוכל להחזיר את ההלוואה, הממשלה תתערב ותכסה את העלויות.
למה בישראל נותנים ריבית טובה על הלוואות בערבות המדינה?
בישראל, הרעיון של הלוואה בערבות מדינה אינו חדש. הממשלה מכירה בכך שבמצבים מסוימים, אנשים או עסקים עלולים להיתקל בקשיים בגישה לאשראי. זה יכול לנבוע מסיבות שונות כמו הסיכון של מיזם, חוסר היסטוריית אשראי, או אולי האדם או העסק עוסקים במגזר שנחשב חיוני לכלכלת המדינה אך אינו משתלם מספיק כדי למשוך מלווים מסורתיים. במקרים כאלה, הממשלה מתערבת כדי להבטיח את ההלוואה. זוהי דרך להבטיח שהמגזרים החיוניים יקבלו את המימון הדרוש, ויחידים או עסקים יקבלו הזדמנות לשגשג.
מה קורה אם לווה לא מצליח להחזיר ריבית על הלוואה בערבות המדינה?
מכיוון שהממשלה לוקחת על עצמה את הסיכון של ההלוואה על ידי ערבות לה, המלווים לרוב נוטים יותר להציע הלוואות אלו בריבית נמוכה יותר. הם עושים זאת מכיוון שהסיכון למחדל מופחת באופן משמעותי. אם הלווה לא יצליח להחזיר, הממשלה תכסה את העלויות. רשת ביטחון זו שמספקת המדינה יכולה לעיתים קרובות להוביל לשיעורי ריבית נוחים יותר עבור הלווה.
מה משפיע על שיעורי הריבית של הלוואות בערבות המדינה?
חשוב להבין שהריבית המדויקת על הלוואה בערבות מדינה בישראל יכולה להשתנות. זה מושפע מגורמים מרובים, כולל הסביבה הכלכלית הכוללת, המדיניות המוניטרית של המדינה ותנאים ספציפיים של הסכם ההלוואה. במצבים מסוימים, הממשלה עשויה גם לקבוע מכסה או מגבלה מקסימלית על שיעור הריבית עבור הלוואות בערבות מדינה אלה כדי להבטיח שהן יישארו סבירות.