ישנם גופים חוץ בנקאיים שמספקים פתרונות מימון מאפשרים ללקוחות פרטיים ועסקיים לקבל הלוואות בהליך מהיר, חשוב לבדוק שהחברות הללו פועלות תחת “חוק אשראי הוגן” של בנק ישראל. ישנם חברות שמציעות הלוואות ללא ערבים וללא ביטחונות. עם זאת, הריבית שגובות חברות אלו יחסית גבוהה ועומדת בממוצע על 12%-17% לעומת 7%-9% בריבית הבנקאית.
ממה כדאי להיזהר כאשר לקוחים הלוואה מחברת מימון?
חשוב לבדוק שהחברה עובדת תחת “חוק נתוני אשראי” של בנק ישראל. יש לה מספר רישיון למתן אשראי, ביקורות מלקוחות עבר, היא בודקת את דירוג האשראי של הלקוח לאחר שהוא משאיר פרטים לבדיקת זכאות להלוואה. חשוב להשוות את ההצעה שאתם מקבלים מול חברות נוספות כדי לבדוק את הריבית שהן מציעות.
מהן חברות מימון חוץ בנקאי?
לחברות המימון בישראל יש תפקיד קריטי בנוף הכלכלי של המדינה. ברמה הבסיסית ביותר, חברת מימון היא גוף עסקי המעניק כסף ליחידים או לעסקים אחרים בצורת הלוואות. כאשר מישהו מדבר על קבלת הלוואה לרכישת רכב, פתיחת עסק או רכישה גדולה, ייתכן שהוא מתכוון לחברת מימון.
למה צריך פתרונות מימון לעסקים מחברות שהן לא הבנק?
בישראל, כמו במדינות רבות, לחברות המימון יש מערכת ייחודית של תקנות ותקנים שעליהן לעמוד. תקנים אלה מבטיחים שעסקים פועלים בצורה אתית ושהצרכנים מוגנים. גופים אלו שונים מבנקים בכך שהם לא לוקחים פיקדונות. במקום זאת, הם מגייסים הון ממקורות שונים, שיכולים להיות משקיעים מוסדיים, בנקים או אפילו משקיעים פרטיים. ברגע שיש להם את ההון הזה, הם יכולים להלוות אותו.
איך חברות מימון מרוויחות כסף?
הריבית שהם גובים עבור הלוואות היא אחת הדרכים העיקריות שבהן חברות מימון מרוויחות כסף. הריבית היא בעצם עמלה שמשלמים הלווים לחברה המממנת בתמורה לשאלת כספם. ריבית זו יכולה להשתנות על סמך גורמים רבים, כגון כושר האשראי של הלווה, הבריאות הכללית של הכלכלה וסוג ההלוואה המוצעת.
למי מיועדות הלוואות מימון?
כעת, בהקשר של ישראל, חשוב להבין שלמדינה יש כלכלה דינאמית מאוד עם דגש חזק על חדשנות ויזמות. זה אומר שיש הרבה ביקוש למימון. סטארט-אפים, עסקים קטנים ואפילו אנשים פרטיים עשויים לחפש הלוואות מחברות מימון כאשר יש להם רעיון טוב אך חסרים את הכספים הדרושים כדי להוציאו אל הפועל.
מי מפקח על חברות מימון לעסקים?
לישראל יש גם תקנות ליצירת מגרש משחקים שווה ולהגן על הצרכנים. הרגולטורים מפקחים על חברות אלו כדי לוודא שהן אינן נוטלות סיכונים מיותרים ושהשיטות שלהן שקופות והוגנות. בעוד שחברות מימון נמצאות שם כדי להרוויח, הן גם משרתות מטרה חשובה באקוסיסטם הכלכלי של ישראל על ידי מתן מימון הכרחי למי שצריך.
איזה אשראי הן מספקות?
כאשר חברה פונה לבנק לקבלת אשראי, היא נמשכת לעתים קרובות לערעור של ריביות נמוכות יותר. עם זאת, הבטחת אשראי מבנק מגיעה עם מערך האתגרים שלו. ראשית, סכום האשראי שחברה יכולה לקבל מותנה במידה רבה בבטחונות מוחשיים לגיבוי ההלוואה. יתר על כן, המוניטין של העסק מול הבנק נבדק בקפדנות, ולעיתים דרישות אלו עשויות להתגלות מחמירות מדי מכדי שהחברה תוכל לעמוד בה.
איך החברות מספקות אלטרנטיבה לאשראי הבנקאי?
האלטרנטיבה לאשראי או הלוואה מהבנק היא אשראי חוץ בנקאי. בבחירת האפיק הזה, חברה יכולה לעקוף את הרשת הסבוכה של מסגרות בנקאיות מסורתיות, שאולי היא עדיין תרצה למנף לצורכי היום-יום. הפיתוי של האשראי החוץ בנקאי הוא המהירות והפשטות שבהן יכולות חברות לרכוש סכומים נכבדים. עם זאת, חיוני להכיר בכך שלנוחות זו יש מחיר. בשל הסיכון המובנה שגופות חוץ בנקאיות נוטלות על עצמן בהלוואות לחברות פחות מוכרות, הריבית גבוהה משמעותית.
מיהן חברות המימון הגדולות בישראל?
- גופים פיננסיים גדולים: בישראל פועלים תאגידים פיננסיים רבים, עם כמה בענף הביטוח, המעניקים הלוואות חוץ בנקאיות ליחידים ולעסקים כאחד. בהתחשב בבעלותם הפרטית, מוסדות אלו אינם מחויבים בקפדנות להנחיות בנק ישראל. אוטונומיה זו מאפשרת להם לספק פתרונות אשראי מגוונים שעשויים להיעדר בבנקים קונבנציונליים.
- קרנות אשראי פילנתרופיות: מעבר לפעילות פיננסית מונעת רווח, ישראל מתהדרת גם בגופים המונעים על ידי חזון להמריץ פעילויות עסקיות מסוימות. למשל, יש כספים המוקדשים ליזמים מתחילים שיוצאים למיזמים עסקיים ראשוניים או כאלה שמטרתם להסיע את פעילותם לאזורים כמו הנגב או הפריפריה.
- פקטורינג: שירות פיננסי ייחודי שעסקים יכולים למנף הוא פקטורינג. אם עסק מחפש לחזק את תזרים המזומנים המיידי שלו, ניתן לפנות לחברות פקטורינג. בעיקרו של דבר, גופים אלו קונים את חשבוניות ההכנסה העתידיות של העסק ובתמורה מספקים לעסק כ-90% מערך החשבונית.
איך בוחרים את חברת המימון המתאימה?
לעסקים המתלבטים כיצד למצוא פתרון מימון כדאי לבחור את מקור האשראי המתאים המותאם הן לאופי העסק והן לכוונת ההלוואה. יועצים מומחים יכולים למלא תפקיד מרכזי בהדרכת עסקים למסלול אשראי מתאים במהירות וביעילות.
למה החברות מסכימות לממן עסקאות שהבנקים מסרבים לממן?
זה יכול לנבוע משפע של סיבות, כגון סיכונים גבוהים הנתפסים על ידי הגוף המלווה, חוסר בטחונות, או אפילו הבריאות הפיננסית של העסק. אבל אם בנקים מסורתיים סוגרים את דלתותיהם, אפשרויות האשראי החוץ בנקאי נשארות פתוחות לרווחה. אלה הסקרנים לצלול עמוק יותר לתוך חלופות אשראי חוץ בנקאיות יכולים לפנות לייעוץ מקצועי באינטרנט, שבו אנשי מקצוע להוטים לטפל בשאלות ולהדריך עסקים לקראת פתרונות פיננסיים מיטביים.