אפשר לנסות לכסות את המינוס על ידי הערכת מצב, ארגון התקציב, משא ומתן עם הבנק, הגדלת הכנסות וצמצום הוצאות. כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם, כדי לחסוך הוצאות של 7%-15% ריבית על משיכת היתר. הכנו לכם 6 טיפים לכיסוי מינוס
הלוואה פרטית הלוואה עסקית
אני מאשר , שקראתי ומסכים לתנאי השימוש והפרטיות
וכי הפרטים שמסרתי ישמשו לקבלת פניות, הצעות שיווקיות מאיתנו או מצדדים שלישיים
מסכימ/ה לקבלת תוכן, דברי פרסומת או עדכונים מהחברה באמצעות דוא"ל, SMS או טלפון
בשעות הקרובות יחזור אלייך נציג אשר יסייע לך לקבל עד 10 הצעות משתלמות להלוואה.
אני מאשר, שקראתי ומסכים לתנאי השימוש והפרטיות
וכי הפרטים שמסרתי ישמשו לקבלת פניות, הצעות שיווקיות מאיתנו או מצדדים שלישיים
מסכימ/ה לקבלת תוכן, דברי פרסומת או עדכונים מהחברה באמצעות דוא"ל, SMS או טלפון
לעסק קיים
לעסק חדש
רכישת נכס לעסק
הלוואה כנגד נכס
הלוואה משלימה להון עצמי
הלוואת בלון
אחר
לימודים
סגירת חובות
איחוד הלוואות
רכישת רכב
שיפוץ בית
הלוואה כנגד נכס
הלוואה משלימה להון עצמי
הלוואת בלון
אחר
פרטייך שמורים, סוכן ביטוח מורשה יעשה שימוש בפרטים לבדיקת ביטוחים באתר הר הביטוח בלבד.
לאיחוד הלוואות ותסייע לך בהמשך בדיקת זכאות וקבלת מידע נוסף.
6 טיפים לכיסוי מינוס
- יצירת תקציב – הצעד הראשון בסגירת המינוס הוא להסתכל היטב על הכספים שלך. משמעות הדבר היא הערכת ההכנסות, ההוצאות, החובות והסכום הכולל של האוברדרפט שלך. יצירת תקציב מפורט היא כלי קריטי בהערכה זו, שכן היא מאפשרת לך להבין לאן הולך הכסף שלך ולזהות אזורים שבהם אתה יכול לקצץ בהוצאות.
- טיפים לכסות את המינוס על ידי ארגון התקציב – לאחר שהערכת את מצבך הפיננסי, השלב הבא הוא ארגון מחדש של התקציב שלך. זה כרוך בתעדוף הוצאות חיוניות, צמצום הוצאות שיקול דעת והקצאת כספים עודפים להורדת האוברדרפט. זה גם מועיל להגדיר העברות אוטומטיות לחשבון האוברדראפט שלך ביום המשכורת כדי להבטיח שחלק מההכנסה שלך מוקדש לצמצום המינוס לפני שאתה מתפתה להוציא אותו.
- משא ומתן עם הבנק – הבנקים בישראל, כמוסדות פיננסיים שעומדים להרוויח מהריבית על משיכת יתר, עשויים להיות מוכנים לנהל משא ומתן על תנאי האוברדראפט שלך אם תפנה אליהם עם תוכנית פירעון ברורה. זה יכול לכלול בקשת ריבית נמוכה יותר, ויתור על עמלות מסוימות או המרת האוברדראפט שלך להלוואה לכיסוי מינוס עם החזרים מובנים.
- איחוד חובות – אם יש לך מספר מקורות חוב, כולל משיכת יתר, איחוד חובות עשוי להיות אסטרטגיה מעשית. זה יכלול נטילת הלוואה בודדת כדי לשלם את כל החובות שלך, פוטנציאלית בריבית נמוכה יותר, ולאחר מכן התמקדות בתשלום ההלוואה האחת. זה מפשט את תהליך ההחזר ויכול לחסוך לך כסף בטווח הארוך.
- הגדלת הכנסה וקיצוצים – כדי לסגור את המינוס, ייתכן שתצטרך להסתכל מעבר לתקציב הנוכחי שלך ולמצוא דרכים להגדיל את ההכנסה שלך. זה יכול לכלול לקיחת עבודה נוספת, מכירת פריטים שאינך צריך עוד, או מציאת דרכים יצירתיות לייצר הכנסה נוספת. במקביל, בדקו את ההוצאות שלכם כדי לראות היכן ניתן לבצע קיצוצים נוספים.
- ייעוץ פיננסי לטיפים לכיסוי של המינוס – ניהול משיכת יתר יכול להיות עניין מורכב ואולי יהיה זה חכם לפנות לייעוץ פיננסי מקצועי. ארגונים רבים ללא מטרות רווח מציעים ייעוץ פיננסי בחינם או בעלות נמוכה. שירותים אלו יכולים לספק ייעוץ מותאם אישית בניהול חובות ואף לנהל משא ומתן עם בנקים בשמך.
מעקב אחרי הטיפים
סגירת המינוס אינה תהליך בן לילה, אלא משהו שדורש משמעת וניטור מתמשך. עקוב אחר ההתקדמות שלך על ידי בדיקה קבועה של דפי הבנק והתקציב שלך, והתאם את האסטרטגיות שלך לפי הצורך. תחגוג ניצחונות קטנים כשהמינוס יורד, אבל הישאר ערניים כדי להימנע מלגלוש חזרה לאוברדראפט.
תוך כמה זמן אפשר ליישם את הטיפים לכסות את המינוס?
לסיכום, סגירת המינוס היא השתלטות על הבריאות הכלכלית שלך. זה דורש הבנה ברורה של הכספים שלך, תוכנית מוצקה ומחויבות לביצוע. זכרו, בעוד שהמינוס יכול להיות דרך נוחה לנהל תזרים מזומנים בטווח הקצר, אין זו אסטרטגיה פיננסית בת קיימא. על ידי הפעלת צעדים אלו ושמירה על משמעת פיננסית, תוכלו לפעול לקראת סגירת המינוס והשגת עתיד פיננסי בטוח יותר בישראל.
מה זה אוברדראפט ?
משיכת יתר היא בעצם גירעון בחשבון בנק שנגרם מכך שבעל החשבון משך יותר כסף ממה שהיה זמין. בעוד שמשיכת יתר יכולה להציע אשראי זמני, היא עלולה להפוך לנושא כרוני, המוביל להגדלת החוב עקב ריביות ועמלות גבוהות.
לפני שמתמודדים עם המינוס, חשוב להבין איך זה עובד. משיכת יתר היא סוג של הלוואה או מסגרת אשראי לטווח קצר המוצעים על ידי הבנקים, המאפשרת לבעלי חשבונות להמשיך למשוך כספים עד לגבול מסוים גם כאשר יתרת החשבון שלהם מגיעה לאפס. עם זאת, לנוחות זו עלות, שהיא לרוב שילוב של ריביות ועמלות בנק שמצטברות עם הזמן, מה שהופך את המינוס לצורת הלוואה יקרה.
כמה משלמים על המינוס?
לפי נתונים של בנק ישראל, הריבית הממוצעת שגובים הבנקים על משיכת יתר עומדת בממוצע על 12%. שיעור גבוה זה נובע מכך שהבנקים מעלים ריבית על משיכת יתר תוך הורדת שיעורי הפיקדונות. נכון להיום, חמשת הבנקים הגדולים גובים ריביות הנעות בין 9% לכמעט 14% על תשלום בתשלומים באשראי וממוצע של 7%-15% על משיכת יתר (מינוס). מבחינת הצרכנים, הנתונים שפורסמו על ידי הבנק המרכזי נועדה לקדם תחרות וכמובן לעודד השוואה בין אפשרויות לפני בחירת מוצרים בנקאיים.