עסקים גדולים יכולים לקחת הלוואה מהבנק, מגוף חוץ בנקאי, מחברות P2P ובשעבוד סוגים שונים של נכסים שעומדים לרשותם. את ההלוואות העסקים לוקחים כדי להשיג הון נזיל, על מנת למלא התחייבויות או כהשקעה ובשביל לצמוח.
הלוואה פרטית הלוואה עסקית
אני מאשר , שקראתי ומסכים לתנאי השימוש והפרטיות
וכי הפרטים שמסרתי ישמשו לקבלת פניות, הצעות שיווקיות מאיתנו או מצדדים שלישיים
מסכימ/ה לקבלת תוכן, דברי פרסומת או עדכונים מהחברה באמצעות דוא"ל, SMS או טלפון
בשעות הקרובות יחזור אלייך נציג אשר יסייע לך לקבל עד 10 הצעות משתלמות להלוואה.
אני מאשר, שקראתי ומסכים לתנאי השימוש והפרטיות
וכי הפרטים שמסרתי ישמשו לקבלת פניות, הצעות שיווקיות מאיתנו או מצדדים שלישיים
מסכימ/ה לקבלת תוכן, דברי פרסומת או עדכונים מהחברה באמצעות דוא"ל, SMS או טלפון
מהי מטרת ההלוואה?
מלאו את הפרטים בשביל לעבור לשלב הבא
מהו סוג העסק?
מהי ההכנסה החודשית שלך?
יש לך ביטוחים פרטיים שתרצה לבדוק בהם הוזלה?
מהו תחום העסק שלך?
כמה שנים העסק פעיל?
האם העסק מוגבל בבנק?
האם לעסק יש צ'קים חוזרים בשנה האחרונה?
האם היו עיקולים?
מה היה המחזור שלך בשנה שעברה?
האם העסק הרוויח בשנת 2023/2024 או בשניהם?
האם יש בבעלות העסק נכס?
האם ברשותך קופות גמל, קרנות השתלמות או קרן פנסיה ללא שיעבוד?
מהי מטרת ההלוואה?
מלאו את הפרטים בשביל לעבור לשלב הבא
מהו גילך?
מצב משפחתי?
היכן אתה מתגורר?
האם יש ברשותך נכס?
מה גובה המשכנתא הקיימת על הנכס\ים?
מצב תעסוקתי
האם קיים לך רכב משנת 2012 ללא שיעבוד ?
האם קיימות הלוואות נוספות?
האם חזרו לך צ'קים או הוראת קבע בשנה האחרונה ?
האם אתה מוגבל בבנק?
האם ברשותך מעל 50 אלף ש"ח בקופות גמל, קרנות השתלמות או קרן פנסיה? (ללא שיעבוד)
האם ברשותך כרטיס אשראי (לא דיירקט)?
כמה משלם בחודש על הביטוחים?
פרטייך שמורים, סוכן ביטוח מורשה יעשה שימוש בפרטים לבדיקת ביטוחים באתר הר הביטוח בלבד.
האם יש לך הלוואה פעילה כנגד קרן הפנסיה שלך? [אם סימנת לא, הינך זכאי להלוואה]
האם יש לך הלוואה פעילה כנגד קופת גמל או תיק השקעות? [אם סימנת לא, הינך זכאי להלוואה]
האם יש לך הלוואה פעילה כנגד קרן השתלמות? [ אם סימנת לא, הינך זכאי להלוואה]
לבדיקת התאמה לאיחוד הלוואות כנגד נכס והפחתת החזר חודשי - מהו שווי הנכס ברשותך?
מהי יתרת המשכנתא הקיימת?
מהו מצב חשבון הבנק?
מהו אזור המגורים שלך?
מה הגיל שלך?
תודה על הזמן שהקדשת במילוי השאלון, בשעות הקרובות תיצור איתך קשר חברה המתמחה בטיפול
לאיחוד הלוואות ותסייע לך בהמשך בדיקת זכאות וקבלת מידע נוסף.
האם שילמת\ם מס הכנסה ב-6 השנים האחרונות?
האם את\ה או בן\בת הזוג החלפתם מקום עבודה ב-6 השנים האחרונות?
האם נולד לך ילד ב-6 השנים האחרונות?
האם משכת כספים מקרן הפנסיה, קופת גמל או קרן השתלמות ושילמת מס?
תודה על הזמן שהקדשת במילוי השאלון, בשעות הקרובות תיצור איתך קשר חברה המתמחה בטיפול
להחזרי מס לשכירים ותסייע לך בהמשך בדיקת זכאות וקבלת מידע נוסף.
{{this.form.name}},פנייתך לבדיקת החזרי מס התקבלה בהצלחה!
מהן הלוואות לעסקים גדולים?
מושג זה מתייחס להסדר פיננסי שבו ישות, בדרך כלל בנק או מוסד פיננסי, מלווה כסף לעסק גדול, שהעסק יחזיר מאוחר יותר, בדרך כלל בתוספת ריבית. בישראל, כמו במדינות רבות אחרות, הלוואות לעסקים גדולים הן חלק מהותי מתשתית המשק. הם מספקים לעסקים את ההון הדרוש כדי להתרחב, לחדש ולהעסיק יותר אנשים.
מדוע עסק גדול יזדקק להלוואה?
בדיוק כמו שאנשים פרטיים עשויים להזדקק להלוואות לרכישת בית, מכונית או לכיסוי הוצאות בלתי צפויות, עסקים צריכים הלוואות כדי לממן את הפעילות שלהם, לרכוש ציוד או להשקיע במחקר ופיתוח. אפילו לעסקים רווחיים אולי אין את הנזילות המיידית לבצע השקעות בקנה מידה גדול בלי ללוות.
מהי הלוואה מהבנק לעסקים גדולים?
לבנקים ולמוסדות פיננסיים בישראל יש קריטריונים ספציפיים שיש להעריך כאשר שוקלים לתת הלוואה לעסק גדול. הם בוחנים את כושר האשראי של העסק, הביצועים הפיננסיים שלו בעבר, היתכנות התוכנית העסקית שלו והאקלים הכלכלי הכולל. בדיוק כמו שכל מלווה היה עושה, הם רוצים להבטיח שהעסק יוכל להחזיר את ההלוואה.
איזה תכניות סיוע והלוואות יש לעסקים גדולים מהמדינה?
בנוסף להלוואות בנקאיות מסורתיות, בישראל יש מגוון כלים ותוכניות פיננסיות שמטרתן לתמוך לעסקים. חלק מהתוכניות הללו הן בגיבוי ממשלתי, מה שמבטיח שלעסקים תהיה גישה לכספים הדרושים להם גם במהלך שפל כלכלי או בזמנים מאתגרים. גיבוי זה יכול לספק רמת ביטחון למלווים ויכול להפוך הלוואות לנגישות יותר לעסקים.
איך קובעים את הריבית להלוואות לעסקים גדולים?
יש לקחת בחשבון גם את הריביות הנלוות להלוואות אלו. שיעורי הריבית הם דרך שלמלווים לקבל פיצוי על הסיכון שהם לוקחים בהלוואות כספים. בישראל, כמו במדינות אחרות, הריביות עשויות להשתנות בהתאם לגורמים רבים, לרבות מצב המשק הכללי, כושר האשראי של העסק ואורך וגובה ההלוואה.
איפה עסקים גדולים יכולים להשיג הלוואות?
בישראל, לעסקים גדולים המחפשים הלוואות יש מגוון מקורות לחקור. מקורות הלוואות אלו נותנים מענה לצרכים שונים ומציעים תנאים שונים, מה שמבטיח שעסקים יכולים למצוא התאמה מתאימה לדרישות הפיננסיות שלהם.
- בנקים מסחריים: אלו הם המקורות הנפוצים ביותר להלוואות לעסקים ברוב המדינות, וישראל אינה יוצאת דופן. מגזר הבנקאות בישראל כולל מספר בנקים גדולים כמו בנק הפועלים, בנק לאומי ובנק דיסקונט. מוסדות אלו מציעים מגוון מוצרים פיננסיים המותאמים לעסקים, לרבות הלוואות לתקופה, קווי אשראי ועוד. כאשר עסק גדול פונה לבנק מסחרי לקבלת הלוואה, הבנק מעריך בדרך כלל את הבריאות הפיננסית של החברה, את התוכנית העסקית שלה והביטחונות שלה, בין היתר.
- מוסדות פיננסיים שאינם בנקאיים: גופים אלה מציעים שירותים פיננסיים אך אין להם רישיונות בנקאי מלאים. דוגמאות בישראל עשויות לכלול חברות השקעות מסוימות או חברות שירות פיננסי המספקות מימון בקנה מידה גדול לעסקים. התנאים וההגבלות שלהם עשויים להיות שונים מהבנקים המסורתיים, והם עשויים להתמקד במגזרים עסקיים ספציפיים או בסוגי פרויקטים.
- קרנות חוב סיכון: לאור הסטארט-אפ והאקוסיסטם הטכנולוגי החזק של ישראל, חוב מיזם הפך לכלי מימון פופולרי. חוב סיכון הוא סוג של מימון חוב הניתן לחברות מגובות סיכון. הוא משלים מימון הון מסורתי ויכול להוות כלי שימושי עבור חברות שזקוקים להון אך רוצות להימנע מדילול נוסף של ההון העצמי שלהן. בישראל פועלים מספר ספקי חוב מיזמים מקומיים ובינלאומיים.
- מוסדות פיננסיים בינלאומיים: עסקים גדולים בישראל יכולים גם לבקש מימון מגופים בינלאומיים כמו בנק ההשקעות האירופי או אפילו תאגיד הפיננסים הבינלאומי (IFC). מוסדות אלו מעניקים הלוואות בקנה מידה גדול, במיוחד עבור פרויקטים המתואמים את יעדיהם הרחבים, כגון פיתוח תשתיות או פרויקטים של אנרגיה ירוקה.
- פלטפורמות הלוואות עמית לעמית (P2P): עם עליית הפינטק, מספר פלטפורמות מקוונות מחברות עסקים ישירות עם משקיעים או מלווים. למרות שבאופן מסורתי יותר פופולרי עבור ארגונים קטנים עד בינוניים, חלק מהעסקים הגדולים יותר עשויים למצוא אפשרויות הלוואות מתאימות בפלטפורמות אלה, במיוחד אם הם מחפשים תנאים גמישים יותר או פתרונות מימון מהירים יותר.
מתי כדאי לעסקים גדולים לקחת הלוואה?
הלוואות לעסקים, למשל, אינן רק הסדרי עצירה בתקופות קשות. במקום זאת, הם חלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה של כל חברה, אפילו עבור ענקיות רווחיות. ייתכן שעסק מצליח יצטרך להשקיע בפרויקט חדש ומבטיח, לטפל במשבר בלתי צפוי, לנצל הזדמנות עסקית פתאומית או לבצע רכישה אסטרטגית. מיזמים אלה דורשים לעתים קרובות כספים מעבר לרזרבות המזומנים המיידיות שלהם.
מה ההבדל בין הלוואות לעסקים גדולים וקטנים?
- היקף המשאבים העצום: הקמה וניהול מוצלח של עסק גדול דורשת הזרמת משאבים משמעותית. כמות הכסף הכרוכה בפעולות שלהם יכולה להיות מכריעה ומאתגרת לגייס.
- התקשרות עם מספר גופי מימון: עסקים גדולים חייבים לנתח את כדאיות ההלוואה מול אינספור משתנים. לא כל מלווה יכול להתאים פתרון פיננסי התואם לדרישות הספציפיות של העסק. האפשרויות עשויות לנוע בין בנקים רגילים לחברות פיננסיות חוץ בנקאיות ואפילו משקיעים פרטיים. חלקם עשויים גם להיות זכאים לתמריצים בגיבוי מדינה, כמו מענקים או הלוואות מובטחות.
- מומחיות נדרשת: רכישת כספים משמעותיים דורשת הבנה כלכלית ומשפטית מעמיקה. צעד שגוי בהבטחת ההלוואה הנכונה עלול לסכן את הארגון כולו.
- השלכות רחבות: הכישלון הפוטנציאלי של עסק גדול לא משפיע רק על בעלי המניות שלו. אפקט האדווה עלול לסכן את פרנסתם של בעלי עניין רבים התלויים בו.